Симеонов: Оставката на Слави Бинев бе по съвест, не заради протеста

Симеонов: Оставката на Слави Бинев бе по съвест, не заради протеста | StandartNews.com

София. "Оставката на Слави Бинев бе по съвест. Искахме да се оттеглим с достойнство и го направихме. Не сме се вслушвали в исканията на протестиращите", заяви по БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Според него протестиращите не са имали нито един основателен аргумент срещу назначението на Бинев за председател на Комисията по култура и медии. Симеонов също така изрази мнението, че протестиращите не са представлявали цялата културна общност.

„Все пак да не забравяме – Слави Бинев е бил четири години член на Комисията по култура в Европейския парламент. Значи в Европейския парламент може, но в България изискванията са изключително високи. Бяха употребени там хора и това беше тъжното", коментира лидерът на НФСБ.

Той заяви, че Патриотичният фронт не желае конфронтация и излишно нагнетяване на напрежението, било то и режисирано.

Относно подкрепата на националистите за правителството, Симеонов бе категоричен, че тя може да бъде свалена всеки момент, и изброи отново условията, които управляващата коалиция трябва да изпълни. Сред тях са въвеждането на задължително гласуване и отстраняването от властта на представители на ДПС. Запитан дали патриотите са представили на управляващите списък кои са тези кадри, които според тях трябва да бъдат отстранени, той каза, че такъв списък няма, но ГЕРБ са поели този ангажимент и "чакаме да видим как ще го изпълнят". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай