Симеонов: Прокуратурата удари на камък

Първо трябва да се докопам до сигнала, да видя кой го е подал, каза лидерът на НФСБ

Симеонов: Прокуратурата удари на камък | StandartNews.com

"Весело е, тоя път прокуратурата ще удари на камък! Нямам никакви притеснения" - така реагира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред медии в Народното събрание на новината, че прокуратурата е възложила на КПКОНПИ да го провери за няколко имотни сделки на занижени цени в годините назад от 2004, 2005 и 2008 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се закани, че като се разбере кой е човекът, подал срещу него сигнала до главния прокурор, ще го осъди. "Досещам се откъде. От една особа", каза Симеонов, като уточни, че не е свързано с изказването му от днес за оставките, а от предишните дни.

"Това са фирмени баланси и имоти, проверено е един милион пъти и от НАП. Проверявано е и от служби. Имаше сигнали срещу мен, аз съм проверяван и като физическо лице. Спокоен съм. Тоя път ще ударят на камък, просто няма как", коментира Симеонов.

По късно в ефира на БТВ в предаването "Лице в лице" Валери Симеонов няколко пъти подчерта, че за "тези клевети и лъжи, които вървят от 10 години, е осъдил няколко вестника".

Сделките, за които отново ще ме проверяват, многократно са проверявани - от НАП, от прокуратурата, от военната прокуратура, а сега и от Специализираната прокуратура!. Но ще ударят на камък!

Валери Симеонов заяви, че е научил за готвените проверки от медиите и се закани, че ще си търси правата. "Първо, да се докопам да видя кой е подал сигнала. За същия този човек ще има допълнителни разкрития, още утре", заяви в тв ефира лидерът на НФСБ в отговор на въпрос дали това не е министърът на туризма Никола Ангелкова.

Симеонов наблегна няколко пъти, че става дума за фирмени сделки.

Той обяви, че личното му имущество е две селски къщи и половин апартамент в кв. "Меден рудник" в Бургас.

Не съм беден, богат съм, но си насочвам парите за много по-полезни работи, отговори той на забележката на Цветанка Ризова, че е беден човек.

"Ще подадете ли оставка, попита водещата на "Лице в лице"? - Да подам оставка? Това е абсолютно нелогичен въпрос! След като ви казвам, че сделките са изрядни, на какво основание ме питате дали ще подам оставка? За това, че съм управител на фирма, която е успешна и дава заплати на 400 души? О, не!", възкликна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай