Симеонов: Борисов се меси в работата на парламента

Безмислено е било въвеждането на машинното гласуване, смята лидерът на НФСБ

Симеонов: Борисов се меси в работата на парламента | StandartNews.com

Не ми харесва това, че Борисов се бърка постоянно в работата на парламента, възмути се лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю за Нова телевизия.

Той коментира и въпросите около машинното гласуване. „Това е едно прибързано бягане преди вятъра и то от големия ни партньор ГЕРБ, който носи своята вина за първоначалната грешка, че въобще в хаоса на 15-часовите дебати истерично прие Изборния кодекс на коляно, което беше на 15 февруари. Допусна една промяна в последния момент, за която даже не бяхме убедени в това, даже сюрпризирани в последния момент“, поясни Симеонов. Според него въвеждането на машинното гласуване е била много прибързана промяна, която е безсмислена.

„Сега ГЕРБ дава назад отчитайки чисто икономически и обективни рискове, които носи едно машинно гласуване, което е добре, че си поправя грешката“, подчерта той. Лидерът на НФСБ смята, че е било ненужно въвеждането на машинното гласуван, защото то не гарантира сигурност на вота, а в същото време услугата е твърде скъпа.

Попитан какво налага това да се въвежда промяна в Изборния кодекс, непосредствено преди избори, Симеонов посочи: „Всеки път и сега инициативата е от голямата партия ГЕРБ. Добре е да ни делите, защото не сме едно и също. Аз винаги казвам, това кое не ни харесва в коалиционно управление“, заяви той. „Ето, на мен лично не ми харесва, че Борисов се бърка постоянно в работата на парламента. Всички тези резки движение са по неговия добър и познат способ проба-грешка. На мен това не ми харесва“, посочи Симеонов. „Но, каква е алтернативата? Да излезем от управлението и да поставим държавата пред нови избори, пред хаос?“, попита още той.

По думите му решението за освобождаването на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“ не е решение на коалиционния съвет, а на парламентарната група – депутатите в парламента. „Той е избран в началото на мандата като председател на групата, като върху него е възложена отговорността, на всички тези членове да организира нейната работа. Но той не идва на работа, две години продължава това“, коментира още лидерът на НФСБ. Той добави, че това е единствената причина за отстраняването на Волен Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай