Симеон Славчев: Стартираме подписка за референдум за паметник на Хан Аспарух в София

Граждански и неправителствени организации искат премахването на статуята на София

Симеон Славчев: Стартираме подписка за референдум за паметник на Хан Аспарух в София | StandartNews.com

Да се създаде Обществен експертен съвет, в който да влязат историци, архитекти и интелектуалци, които да дадат своето експертно становище за статуята на София. Около това се обединиха много граждански и неправителствени организации по време на протест пред статуята на София, организирания от Сдружение Обединение 29.

„Абсолютно недопустимо е в столицата на България да няма паметник на създателя на българската държава. Именно за това стартираме подписка за провеждане на местен референдум за изграждането на паметник на Хан Аспарух в центъра на София“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев по време на протеста.

От Гражданско Сдружение Обединение 29 внесоха и искане в Столична община, с което настояват Столичния общински съвет да вземе решение за демонтиране на статуята на София в центъра на столицата и на нейно място след широк обществен дебат да се изгради паметник на Хан Аспарух.

Ето и пълния текст на искането:

„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА,УВАЖАЕМИ СТОЛИЧНИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Ние членовете и симпатизантите на Сдружение Обединение 29, категорично настояваме за демонтирането на сатанинския паметник-статуя на така наречената Света София. 

Същия паметник-статуя на така наречената Света София е отблъскващ, с грозен облик, неестетичен, излъчващ отрицателна енергия, която зомбира и облъчва гражданите и гостите на град София. Това е масонски и демоничен паметник-статуя, която няма нищо общо с каноничната, православната и християнската Света София. 

Този паметник-статуя на така наречената Света София е без очи, отпред под плащеницата ясно се вижда, че е хермафродит и на лявата и ръка е кацнала-кукумявка, която символизира нещастието и смъртта. Следва да се замислим, защо статуята на така наречената Света София и цялото и тяло не представлява изображение на жив човек, а е опакована с нещо като скафандър. 

В дясната ръка, същата държи не венец, както ни убеждават и манипулират, а две змии-същата статуя реално представлява-ЛИЛИТ-НОЩЕН ДЕМОН, който въздейства негативно на човека и неговото съзнание. Редно е истинската статуя на СВЕТА СОФИЯ да бъде цялата в бяло, както и лицето и косата и да бъде светла и на лявата и ръка да бъде кацнал бял гълъб. В дясната и ръка е редно да държи слънце с лъчи и да има реално изобразени две очи от които да струи Светлина. Нужно е истинската статуя на СВЕТА СОФИЯ да бъде изработена от истински и независим Скулптор по православен-християнски канон, а не по масонски образец. На мястото на този пошъл, грозен, отблъскващ и сатанински паметник, следва да се издигне паметник на Великия ни български кан КУБРАТ или неговия син кан АСПАРУХ. 

Това ще е символ на държавността, Величието на Великото ни минало и енергията в пространството на властта ще се промени във съзидателна. С оглед на гореизложеното, ние категорично настояваме, Столичния общински съвет да гласува решение, с което да задължи кмета на Столична Община да издаде заповед за демонтирането на сатанинския паметник-статуя на Света София, разположен в пространството срещу триъгълника на властта в  центъра на София.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай