Симеон Славчев: Сглобката в София цинично и драстично си увеличава заплатите

Според лидерът на партия МИР действията на общинските съветници са скандални и цинични

Симеон Славчев: Сглобката в София цинично и драстично си увеличава заплатите | StandartNews.com

В Столичния общински съвет е внесен доклад от общинските съветници Цветомир Петров (КОАЛИЦИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (СПАСИ СОФИЯ)", Вили Лилков (МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „КОД (ДДД-ДЗ, БДФ)", Борис Бонев (КОАЛИЦИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (СПАСИ СОФИЯ)", Иван Таков (МЕСТНА КОАЛИЦИЯ "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ и Пламен Данаилов (ИТН), с който се иска драстично увеличение на заплатите на кмета на Столична община, на заместник кметовете на Столична община, на председателят на Столичния общински съвет, на общинските съветници и на всички райони кметове. Това съобщи лидерът на партия МИР Симеон Славчев, който е и бивш общински съветник в Столичния общински съвет.

„Абсолютно скандално и цинично е във време, когато всички сфери в София се нуждаят от допълнително финансиране, когато общинското здравеопазване има нужда от допълнителни средства, когато служителите в градския транспорт искат справедливо увеличение на своето заплащане, когато има необходимост да се изградят нови детски градини за хиляди неприети деца, да си увеличаваш драстично собствената заплата. Кой от проблемите на София и на софиянци решиха общинските съветници, та да искат да си увеличат заплатите със 70 %“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова общинските съветници незабавно да оттеглят скандалния доклад и да се извинят на софиянци, че мислят само за пари, власт, постове и лично облагодетелстване.

„Докато сглобката на национално ниво разсипа държавата и ни вкара в поредната морална, политическа, икономическа и социална криза, то сглобката в София разсипва столицата и се подиграва със софиянци. Такава наглост, цинизъм, подигравка и безхаберие не сме виждали дори по време на 14 годишното управление на ГЕРБ в София. ПП-ДБ-Спаси София, БСП-София, КОД и ИТН минаха всякакви морални, нормални и човешки граници. Именно за това призовавам незабавно да оттеглят внесения от тях доклад за драстичното увеличаване на техните собствени заплати. Призовавам и софиянци да реагират на всичко, което общинските съветници извършват в момента в Столичния общински съвет, да следят техните бъдещи действия и да извършват ежедневен граждански контрол над тях“, каза още Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че ако общинските съветници не оттеглят доклада си от партия МИР ще поискат техните оставки и ще организират масов протест пред Столична община.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай