Симеон Славчев призова за обединение на левите и родолюбиви партии и организации

Лидерът на партия МИР кани на среща-дискусия лидерите на всички леви и родолюбиви партии и организации

Симеон Славчев призова за обединение на левите и родолюбиви партии и организации | StandartNews.com

След проведените местни избори е ясно едно – там където левите и родолюбивите сили се обединихме по места, успяхме да се преборим срещу феодалния модел на ГЕРБ в местното самоуправление. Това заяви лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„На тези местни избори партия МИР направи сериозен пробив в местното самоуправление. Още на първи тур Иван Гавалюгов спечели кметските избори в Ботевград, който се превърна с запазената марка на МИР за ефективно, морално и инициативно управление, в което пряко участват експертите, професионалистите и гражданските активисти. В Ботевград МИР е първа политическа сила, но това нямаше да се случи, ако не работихме в партньорство с гражданското общество там, с което наложихме един успешен и работещ модел на взаимодействие. Партия МИР успя да пробие в общинските съвети по места и ще имаме общински съветници в Ботевград, Созопол, Бургас, Разград, Приморско, Видин, Русе, Габрово, Кюстендил, Перник, Плевен, Съединение, Лясковец и Стражица. Но най-важното нещо, което успяхме да постигнем по време на тези местни избори е да направим истинско обединение на левите и родолюбиви сили и резултатите са видни в цялата страна. Положихме много добра и стабилна основа на местно ниво и сега е време да направим това и на национално ниво. Именно за това и като най-млад от всички лидери на леви и родолюбиви партии и организации каня всички на среща-дискусия с цел обединяване на този огромен потенциал в цялата страна“. Това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него левите и родолюбиви сили са доказали по време на местните избори, че обединението прави силата.

„България има нужда от истинска промяна и е крайно време да спрем подмяната, която вече 33 години се извършва в страната. Това можем да го направим само, ако поставим националните интереси над личните и партийните и когато се обединим на принципна основа и с една единствена цел – да разградим модела на ГЕРБ, да върнем надеждите на българите и България да тръгне по нов път на развитие и излезе от спиралата, в която умишлено ни вкараха. За това ние от партия МИР се обръщаме към всички лидери на леви и родолюбиви партии и организации и призоваваме да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци в родината“, заяви ще лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че единството на нацията е условието, без което няма как да се спре деградацията и да тръгнем да се развиваме и призова за създаване на ляво-родолюбиво обединение, което да обедини българите.

„На местно ниво вече успяхме да направим това обединение, но сега е историческия момент да го направим и на национално ниво. Едно от условията за истинско обединение е то да има висок морален рейтинг и да се изгради с неопетнени политически лица“, каза още Симеон Славчев. Той предложи да се изгради мрежа от леви и родолюбиви партии, граждански и неправителствени организации, кметове, общински съветници, видни общественици и интелектуалци, които споделят и са готови да работят на основата на принципи, ценности, политики, приоритети и идеи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Виктор Атанасов
преди 6 месеца

Най после стана каквото трябваше да стане! Всяко ново нещо се гради на нови основи и с нови хора.(да не напомням лафа за новия бардак) Нека използваме момента на подем и убедителност на хората в този принцип на успех.

Откажи