Симеон Славчев: Партия МИР подкрепя справедливия протест на зърнопроизводителите и земеделците

Той призова всички българи да подкрепят и да се включат в справедливия протест на зърнопроизводителите и целия земеделски сектор

Симеон Славчев: Партия МИР подкрепя справедливия протест на зърнопроизводителите и земеделците | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепя справедливия протест на зърнопроизводителите и целия земеделски сектор. Това заяви лидерът на партията Симеон Славчев във връзка с обявения за днес национален протест на зърнопроизводителите, заради решението на Народното събрание и правителството да отпадне забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна.

„С гласуването за отпадне на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна сглобката в Народното събрание между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС доказа, че не мисли и не защитава българския национален интерес и интересите на българските производители, а чужди интереси. Това може да бъде квалифицирано само по един начин – национално предателство, за което това пагубно за България, българските производители и целия български народ правителство трябва незабавно да подаде оставка“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова всички българи да подкрепят и да се включат в справедливия протест на зърнопроизводителите и целия земеделски сектор.

„За първи път в историята имаме обединение на всички браншови организации в сектор земеделие, което показва, че това правителство е напълно неадекватно спрямо сектора, че не разбира техните проблеми и че няма никакво намерение да ги реши. За първи път имаме министър-председател, който си позволява да нарече българските земеделски производители терористи. Само заради тези свои думи Денков трябва незабавно да подаде оставка, да не говорим за наглостта му да не иска и да не търси диалог с българските производители от един най-важните сектори в страната, какъвто е земеделския“, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той е категоричен, че не може да внасяме всякакви стоки и храни от Украйна и други държави, а да не мислим за българското земеделие, животновъдство и за всички български производители.

„България доказано има най-плодородната земя в Европа и партия МИР застана и подкрепи „Плана Кумчев“, който ще възроди българското земеделие и за много кратък период от време ще подсигури продоволствената сигурност на страната. България има природни дадености не само да се самоизхранва и то на достъпни за българите цени, но и да изнася голяма част от произведената продукция. Партия МИР предлага развитието на земеделието и производството на български храни и стоки също да стане национален приоритет, защото продоволствената сигурност е част от националната сигурност на България“, заяви още Симеон Славчев.

Според него всички искания на земеделските производители не само трябва да бъдат чути, но и незабавно да бъдат изпълнени.

"Напълно недопустимо е хората от бранша, който изхранва българските граждани, който дава сериозна добавена стойност и който има сериозен потенциал за развитие и да подсигури продоволствената сигурност на България, да бъдат наричани терористи. Терористи са цялото правителство на сглобката, което със своите действия и бездействия води страната ни към национална катастрофа. Единственият шанс тя да се предотврати е незабавна оставка на правителството“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай