Симеон Славчев: Парламентът е нелегитимен и незабавно трябва да бъде разпуснат

Това заяви днес в предаването „Събития и личности“ по БНР-Благоевград председателят на партия МИР Симеон Славчев

Симеон Славчев: Парламентът е нелегитимен и незабавно трябва да бъде разпуснат | StandartNews.com

49-тото Народно събрание е нелегитимно и незабавно трябва да бъде разпуснато и да бъдат проведени предсрочни, но честни парламентарни избори в България. Това заяви днес в предаването „Събития и личности“ по БНР-Благоевград председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Продължаваме промяната нямат моралното право да реализират мандата и трябва незабавно да го върнат неизпълнен. Най-малкото нещо което трябва да направят е да се извинят на българските граждани, че ги излъгаха, подведоха и чрез ала-бала подмениха и фалшифицираха изборните резултати, за което незабавно трябва да им бъде свален имунитета, да бъдат разследвани и подведени под наказателна отговорност. Изборите са част от Националната сигурност на България и е повече от очевидно, че Продължаваме промяната са заплаха за нея“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев в ефира на БНР-Благоевград.

Той призова Софийската градска прокуратура да поиска свалянето на имунитета на Кирил Петков и Асен Василев.

„Мисленето, поведението и действията на Кирил Петков, Асен Василев и цялата им парламентарна група е цинично, нагло и престъпно. Изтеглите записи доказаха, че Продължаваме промяната са част от дълбоката държава и с нищо не се различават с ГЕРБ и Бойко Борисов. Напротив – те са една и съща страна на монетата, удариха моралното дъно и незабавно трябва да се оттеглят от българската политика“, каза още Симеон Славчев.

Според него незабавно трябва да се промени и Изборния кодекс и той да се направи устойчив и гарантиращ провеждането на честни избори в страната.

„Правителството, което се опитват в момента да сглобят ГЕРБ, ПП и ДБ е правителство на националното предателство. То не може да реши нито един от проблемите на българското общество, напротив, само ще ги задълбочи. Това е правителство на подмята, защото Продължаваме промяната излъгаха огромна част от българите, като заявиха, че ще бъдат алтернатива на ГЕРБ и Бойко Борисов, а сега се прегърнаха и сключиха сделка с него. Ако ПП бяха казали на своите избиратели преди изборите, че ще правят правителство с мутрите и мафията, въобще нямаше да попаднат дори в Парламента“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че е разбрал от първия ден, в който Кирил Петков и Асен Василев са влезли в политиката, че те нямат морал и принципи и още тогава публично и многократно е предупредил президента Радев и българското общество за последиците за България и целия народ от влизането им властта.

„За огромно съжаление се оказах прав, но не бях чут. Сега единственият изход от тази абсурдна ситуация е моралните, честните и родолюбивите българи да се обединим и да направи Общ фронт срещу мутрите, мафията и шарлатаните. Единственият изход е българите да се събудим и се противопоставим с всички законови средства на разпада на морала, държавата и държавността“, заяви още Симеон Славчев.

Той коментира и част от министрите в проекта на кабинет на ГЕРБ, ПП и ДБ.

„Изключително притеснителен е факта, че за министър на отбраната се предлага Тодор Тагарев, който на профила си във Фейсбук вместо българското знаме, е сложил знамето на Украйна. Това показва начина му на мислене, манталитет и посоката в която ще тласне България, а именно въвличане на страната ни във военния конфликт. Странно е как и защо Бойко Борисов е преглътнал присъствието на Асен Василев като министър на финансите, тъй като ГЕРБ ясно заявиха, че именно Василев е човека, който доведе България до огромен бюджетен дефицит и финансова криза. Очевидно зависимостите на Бойко Борисов и страховете му от сваляне на неговия имунитет и подвеждането му под наказателна отговорност са толкова големи, че е готов да преглътне дори Асен Василев и да гласува той да стане министър на финансите“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай