Вторник,

Силви Кирилов ориса парламента. Какво заръча на депутатите?

От: СТАНДАРТ -
Силви Кирилов ориса парламента. Какво заръча на депутатите?
A
A
A

„Време е да загърбим нашите лични и частнополитически различия в името на националните и обществени интереси“. Така доайенът на 46-ото НС Силви Кирилов ориса новия парламент. Той откри заседанието и произнесе първата реч.

Волята и желанието за промяна правят нещата възможни, но не ги правят лесни, каза именитият лекар, който е депутат от ИТН.

"Днес сме свидетели на необикновена ситуация. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 млн. българки граждани са извън страната. Повечето от тях са млади хора, студенти, млади специалисти в отделни области. Натрупали професионален опит и знания. Дами и господа, много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото Народно събрание. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия и свои цели, идеали и очаквания. На тях бих искал да напомня думите на двама велики мислители и философи. За свободата. „Свободата не е да правиш, каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш. И за истината – истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна от част от хората и накрая е приета от всички, защото е истина“, каза още Кирилов.

Всички актуални Новини

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички