Силно рамо. UK зад нас срещу шпионите

След САЩ и Великобритания също подкрепи България

Силно рамо. UK зад нас срещу шпионите | StandartNews.com

След САЩ и Великобритания също подкрепи България за действията ѝ в рамките на шпионския скандал, при който стана ясно, че високопоставени държави служители са изнасяли секретни данни, свързани с НАТО, в полза на Русия.

В Туитър британският външен министър Доминик Рааб написа: "Великобритания подкрепя България срещу зловредната дейност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съюзник в НАТО. Напълно заставаме зад българските усилия да разбият предполагаем шпионски кръг и в това, че страната е предприела действа за преустановяване на злонамерените действия на Русия на нейна територия".

По-рано солидарност към София дойде и от Вашингтон. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс написа в Туитър: "България е приятел, съюзник на НАТО и партньор. Внимателно наблюдаваме българското разследване на предполагаема руска шпионска група. САЩ категорично подкрепят суверенитета на България и се противопоставят на тези злонамерени дейности на нейна територия".

Посолството на Русия у нас пък реагира с пост в официалната си страница във Фейсбук, който гласи: "В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни "непрестанни" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай