Сигурността и спокойствието на русенци са ключов приоритет за Пенчо Милков

Днес Русе има 1100 камери и единен център за 24-часово видеонаблюдение, изтъкна той

Сигурността и спокойствието на русенци са ключов приоритет за Пенчо Милков | StandartNews.com

Русе - сигурен и спокоен за гражданите, е сред основните  приоритети на кандидата за втори кметски мандат Пенчо Милков.

„Заварих около 400 камери в няколко точки на града. Днес Русе има 1100 камери и единен център за 24-часово видеонаблюдение. Непрекъснато обновяваме по-старата техника, закупихме сървъри и поетапно подменяме камерите. Осигурили сме достъп на органите на реда и работим в пълен синхрон с тях. Това е невидимо благо, но създава чувството за сигурност в русенци и ще продължим да го развиваме“, отбеляза Пенчо Милков.

Кандидатът на МК „БСП за България“ подчерта, че възстановената Общинска полиция ще продължи да се разширява с още служители от следващата година. В бюджета са отделени средства за разполагането на устройства за наблюдение и над детските площадки, за да се ограничи рушенето им. Всяка година тези ремонти струват 150 хиляди лева от общинската  хазна.

Благодарение на високите технологии и лицевото разпознаване, центърът за видеонаблюдение бързо идентифицира нарушителите на реда и съдейства за установяването на десетки противообществени прояви.

За поддържане на реда и чистотата в по-малките населени места се предвижда упълномощаване на служителите на КООРС да санкционират неспазващите общинските наредби, вкл. да налагат санкции на място – заловените да цапат ще бъдат принудени да почистят.

„Част от грижата за сигурността е и превантивното удълбочаване и почистване на деретата в по-малките населени места. Ежегодно отделяхме средства и успяхме да направим това в Николово, Долно Абланово, участъци в Просена, Басарбово, Русенски Лом, а тази година и над 3 км в Червена вода“, каза Пенчо Милков.

Кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков и листата му със съветници са номер 69 в бюлетината.

Купуването и продаванео на гласове е престъпление.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай