Сидеров пита Вигенин за изявления на Реджеп Ердоган

Цветлин Йовчев говори за битовата престъпност

Сидеров пита Вигенин за изявления на Реджеп Ердоган | StandartNews.com

София. Външният министър Кристиян Вигенин ще отговаря на въпрос на лидерът на "Атака" Волен Сидеров на парламентарния контрол в НС днес. Запитването е по повод думи на турския премиер Реджеп Ердоган за териториални претенции към страната ни.

Вигенин ще отговаря и на питане за сближаването на Сърбия и Македония, както и за подкрепата ни за членството на Албания в Евросъюза. Българските граждани в Сирия и неучастието на страната ни в конференцията Женева 2, също е част от питанията към външният министър.

Освен Вигенин, в днешния парламентарен контрол ще участват още девет министри от кабинета "Орешарски". Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще отговори на 9 въпроса от народни представители. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще отговори на 9 въпроса от депутати. Министърът на здравеопазването Таня Андреева-Райнова ще отговори на 4 въпроса и питания от народни представители. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще отговори на 12 въпроса и питания. Министърът на отбраната Ангел Найденов ще отговори на един въпрос на народен представител. В парламентарния контрол ще вземат участие още министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай