Сидеров: ГЕРБ имат полза да не сме единни

Той уточни, че няма доказателства, а само усещане за това...

Сидеров: ГЕРБ имат полза да не сме единни | StandartNews.com

Напоследък имам усещането, че ГЕРБ като че ли имат полза от това ние да не сме единни, заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров. Той уточни, че няма доказателства, а само усещане за това.

По думите му, ако патриотите имат слаб резултат на евроизборите, ГЕРБ могат да имат от преразпределението още един евродепутат. Според Сидеров медиите са насочвани да се занимават с темата дали патриотите ще се явят обединени на евровота, дали ще има коалиционен съвет. Има едно изкуствено възбуждане по тези теми, коментира той. Според него обстановката не е много здрава, но няма нищо фатално. Той допълни, че приема всичко философски.

Сидеров отбеляза, че ако резултатът на ГЕРБ и ОП на евроизборите е по-слаб от този на БСП и ДПС, от левицата ще имат основание да кажат, че има преразпределение на обществената подкрепа и да поискат предсрочни избори. Дали ще има такива обаче, зависи от ГЕРБ и Бойко Борисов, смята лидерът на "Атака".

ГЕРБ са си подредили мнозинството със или без патриотите, посочи Сидеров. По думите му председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е голям политик, който ще влезе в учебниците по история и политология, защото винаги така подрежда нещата, че вече гласовете на патриотите не са фатални за мнозинството в парламента. Ако трябват гласове, те си взимат от "Воля", ДПС, коментира Сидеров.

"Колкото до евроизборите, още преди няколко месеца казах, че съм готов на всякакви варианти. "Атака" си е "Атака", ние сме се доказвали, пак можем да се докажем. Ако няма обединение на патриотите за тези избори, кой както може ще участва", посочи той. Сидеров допълни, че "може да има скрити козове" за евроизборите, но отрече един от тях да е Николай Бареков. Бареков е човекът, който лобира за участието на "Атака" в Алианса на консерваторите, уточни Сидеров. За нас това е добре, защото си в едно голямо семейство на консерваторите, не си свободен електрон. Надявам се, че ще бъдем приети до май, посочи той.

В отговор на въпрос Сидеров заяви, че в коалицията "Обединени патриоти" си говорят, когато има нужда. Днес ще направим всичко възможно да се разчупят ледовете, да падне ембаргото, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай