Сряда,

Ще публикуват доклада за КТБ

От: Администратор -
2430
Ще публикуват доклада за КТБ
A
A
A

Парламентът прие да бъде публикуван секретният доклад на одиторската фирма „Аликс Парнърс" за фалита на КТБ. Това стана с приетите на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложени от народните представители от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски. Промените бяха приети със 124 гласа „за", 0 „против" и 4 „въздържал се".

Докладът за фалита на КТБ да стане публичен - това гласуваха депутатите от правната комисия в парламента в първия ден на март. За да се случи това на практика, текстовете трябваше да минат и през пленарната зала.

В средата на февруари министърът на финансите Владислав Горанов поиска докладът за КТБ да бъде разсекретен. От международната компания се съгласиха становището им да бъде показано само пред депутатите, затова седмица по-късно - на 23 февруари - Горанов изпрати доклада в Народното събрание.

Международната компания беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на „Корпоративна търговска банка" АД, за да проведе разследване. Компанията трябваше да проследи активите на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики, както и да препоръча действия за възстановяването им.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички