Шрьодер става съветник на Станишев

Шрьодер става съветник на Станишев | StandartNews.com

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер става съветник на президента на ПЕС Сергей Станишев. Това стана ясно часове след конгреса на европейските социалисти в Будапеща, след като форумът подкрери идеята на соцлидера към ПЕС да бъде създаден Съвет на лидерите. Освен Шрьодер, в Съвета ще влизат още изявени няколко социал-демократи като Ханес Свообода, например, каза пред Стандарт Станишев.

Целта е това да бъде Консултативен обществен съвет към ПЕС, в който да се включат уважавани и значими фигури от европейското ляво семейство, отбеляза още Станишев. Съветът заедно с Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS), както и на парламентарната група на социалистите и демократите ще формира основните политики и стратегии на левите в Европа. Новата структура към ПЕС ще бъде председателствана от Станишев като президент на ПЕС.„Краят на този конгрес, е ново начало на нашето политическо семейство". Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев при закриването на конгреса на евролевицата в Будапеща.

Той заяви, че както всеки конгрес и този е взел своя посока и по време на дискусиите, работните групи, семинарите и приемането на резолюциите са дали възможност на това ново начало. По думите му резолюциите трябва да са в основата на работния план за всички социалисти и демократи в Европа. „През последните три дни показахме за пореден път, че социалдемократите сме по-силни, отколкото бяхме преди 3 години. Наясно сме, че има още много трудности и разочарования, но имаме волята и куража и амбицията да работим за всички хора в Европа", заяви Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай