Шок! Цените на млякото падат, директор лети

Рокада в "Ел Би Булгарикум". Какво става?

Шок! Цените на млякото падат, директор лети | StandartNews.com

Неочаквана рокада в "Ел Би Булгарикум", при това малко след като държавната млекопреработвателна компания обяви, че ще намали цените на млечните продукти с 30%.

ВИЖ ОЩЕ: Игри с млякото на уволнения директор на "Ел Би Булгарикум"

„Бяхме освободени без всякакви мотиви. Бях уведомен от изпълнителния директор на ДКК, че съм освободен от длъжност и трябва незабавно да напусна офиса си - иначе ще извика полиция“, заяви в студиото на bTV Новините Николай Маринов, вече бивш  изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“. Той беше освободен от ресорния министър на икономиката.

„Засегнали сме лични интереси, включително и тези на министъра и на ДКК. Действително намалихме цените в нашите фирмени магазини след моя заповед, след преговори с търговските вериги. За три месеца постигнахме икономии, за да постигнем това намаление. През последния месец има натиск от изпълнителния директора на ДКК Венцислав Димитров със санкцията на министър Стоянов“, посочи той.

От пресцентър на министерството на икономиката заявиха за bTV, че коментар по казуса може да има единствено от Държавната консолидационна компания (ДКК), като такъв се очаква в следващия час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай