Шейхове към Бойко: Покажете БГ-съкровища в Доха

Шейхове към Бойко: Покажете БГ-съкровища в Доха | StandartNews.com

Правим в Катар Седмица на културата на България

България да покаже уникалните си златни накити на специална изложба "Съкровищата на България" в Доха. Това са поискали от премиера Бойко Борисов домакините му при визитата в Катар този уикенд, коментираха за "Стандарт" високопоставени източници от Министерски съвет.

Както е известно столицата на Катар е от най-значимите средища за култура и изкуство в региона. Посланикът ни в Катар Метин Казак вече е имал срещи с генералния директор на Културно селище "Катара", д-р Халед Ал-Сулейти за провеждането на български културни прояви в Доха. Министърът на културата, изкуствата и културното наследство на Катар д-р Хамад Бин Абдулазиз Ал-Кауари е подкрепил и провеждането на дни на българската култура в Доха. Днес Борисов има срещи с министър-председателя и министър на вътрешните работи шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани и със заместника на емира на Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа. Основна тема в официалните разговори ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения. В официалната делегация на Борисов в Доха са още вицепремиера Румяна Бъчварова и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Ивайло Московски, Божидар Лукарски и Теменужка Петкова.

Министрите ще проведат двустранни срещи със своите колеги. Един от акцентите в предстоящите разговори ще е участието на български земеделски производители в предстоящото IV-то международно агро-изложение в Катар "Агритек". Форумът ще се проведе в периода 10-12 ноември 2015 г. в Доха. По време на днешната си визитата премиерът Борисов ще се срещне и с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовка на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Хасан Абдула ал-Зауади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай