Събота,

Шефът на парламента разкри голям заговор срещу втория мандат

От: Иван Ангелов, сн. БТА, архив -
679
Шефът на парламента разкри голям заговор срещу втория мандат
A
A
A

Опит за миниране на процеса за съставяне на правителство с втория мандат видя председателят на Народното събрание Росен Желязков в действията на депутата Радостин Василев, който вчера пусна скандален запис от заседание на ръководството на "Продължаваме промяната".

Желязков не е гледал пресконференцията на Василев, на която той показа записите. Той се въздържа да чуе записите, за да не се замъгли политическата преценка към настоящия момент. Има няколко въпроса, които се поставят - въпросът за причините да се извадят записите, защо точно и сега и защо точно преди втория мандат, посочи шефът на НС.

По думите му, ако се твърди, че разговорът е компилиран, трябва да получим уверението, че всичко казано не е вярно. Втората тема е, ако това не е компилиран запис е дали всичко казано е искрено, за да се спечели доверието на изпълнителните органи на ПП. От ГЕРБ няма да взимат рязко политическо решение, защото усещат, че техните симпатизанти настръхват.

Много неприятно усещане има как в разказа на Радостин Василев - Мария Габриел се разплакала. Който познава Мария Габриел, трябва да знаят, че тя не е от момичетата, които плачат, каза Желязков. "Мария ще заяви какво е нейното виждане по темата, но не знаем защо се споменават нашите партньори. Мария Габриел е основна сюжетна линия, защото приехме да се откажем от позицията на еврокомисар, съгласихме се тя да бъде на второ място в ротацията, само и само да има правителство", коментира председателят на 49-то Народно събрание.

Трябва да върнем доверието в процеса за съставяне на правителство, само ако съставът бъде достатъчно балансиран с ясни заявки, че твърденията са истински намерения или са само вътрешни уговорки, каза той. Важна е ролята на "Демократична България", защото именно те били застъпниците за експертен кабинет. Ако не може да се възстанови доверието, няма начин да се върви към реализация на втория мандат.

"Позицията на Мария Габриел ще бъде като на човек, на когото са счупили доверието", изтъкна Росен Желязков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com