Ще вземе ли Борисов мандат за кабинет на петък, 13-и

Кога президентът ще извика ГЕРБ и Митов

Ще вземе ли Борисов мандат за кабинет на петък, 13-и | StandartNews.com

Ще вземе ли партията на Бойко Борисов мандата за съставяне на кабинет на петък, 13-и? След като днес парламентът обяви с решение мандата на ИТН за правителство за неуспешен, рулетката за властта отново се завърта.

Кога президентът Румен Радев ще извика втората сила в парламента - ГЕРБ, е въпросът, който цял ден днес си задават политиците. Миналия път Радев съобщи в петък сутринта, че в 17 ч. същия ден вика кандидат-премиера на ИТН, за да му връчи мандата.

Борисов е крайно суеверен, припомнят ГЕРБаджиите. Те твърдят, че той за нищо на света не би взел на петък, 13-и, мандат, независимо че вече номинира Даниел Митов за премиер и може да си спести срещата с опонента Радев. На "Дондуков" 2 може да прави с Митов шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Освен това Борисов обяви, че ГЕРБ няма да бави топката - лидерът прочита на стълбите на Президентството номинираните министри, за да си направят хората сравнение и Митов връща празна папка. Въпреки това обаче Борисов смятал деня за лоша поличба.

Ако Радев му спести страха, връчването на мандат може да е в понеделник. Тогава обаче президентът свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Според официалния дневен ред партийните лидери ще говорят за две заплахи - ковид и мигрантите. Според неофициалния главната тема ще е съставянето на кабинет или избори.

Така очаквания са Радев да даде мандата на ГЕРБ или след заседанието на КСНС или във вторник. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай