Ще се разменят ли Кирил Петков и Асен Василев? Говори Сандов

В момента това е единственото възможно правителство, каза вицепремиерът

Ще се разменят ли Кирил Петков и Асен Василев? Говори Сандов | StandartNews.com

Няма казус „Македония”. Емоциите избуяха. За мен няма логично обяснение за действията за излизане от коалицията на ИТН. Това коментира в студиото на Нова тв вицепремиерът Борислав Сандов.

„Ние като „Демократична България” сме последователни. Това е единственото възможно правителство в момента, в една доста трудна ситуация, предизвикана от външни фактори”, продължи Сандов. „Кабинетът трябва да покаже цялата картина и да остави НС да вземе правилното решение, според съвестта им, а не според емоционални предпоставки. Страната ни е в тежко положение, особено заради външните кризи”, коментира вицепремиерът.

Попитан дали е възможно Асен Василев да стане премиер, Сандов каза: „Това е разговор, който трябва да се проведе в рамките на коалицията. Не изключвам разговори и с ИТН”.

„Вероятно има начин правителството да бъде подобрено, подсилено”, каза Сандов.

„Не виждам в рамките на това НС друга коалиция, освен съществуващата. Или намалена с една от партиите, но подсилена с депутати, избрани от същата тази партия”, каза Сандов.

„Рискът е и за сериозно навлизане на интересите на един, искащ да бъде император като Петър Велики, който не знаем дали няма да си позволи да агресира и върху още някоя страна. Много сериозен е рискът, ако при бъдещи избори се образува мнозинство, което смени цивилизационно посоката на България и се опита да я тласне извън ЕС и НАТО. Виждам такъв риск”, каза Сандов.

Екоминистърът коментира и наводненията от последните дни. Имало комплекс от причини за това. „Най-силните са екстремните прояви на времето и огромните количества дъжд, които се изляха”, каза Сандов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай