Ще правят ли отцепниците БСП-2

БСП стана партия на верните на Нинова кариеристи, каза Красимир Янков

Ще правят ли отцепниците БСП-2 | StandartNews.com
  • БСП стана партия на верните на Нинова кариеристи, каза Красимир Янков

БСП стана партия на верните на Корнелия Нинова кариеристи. Тежките думи за бившите си съпартийци даде Красимир Янков в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3. Янков, който се кандидатира за лидер срещу Нинова, но спечели само 1117 гласа е един от видните социалисти, начело със Сергей Станишев, които 50-ия юбилеен конгрес изхвърли от новия национален съвет. В знак на протест Янков и още петима социалисти напуснаха ПГ на БСП, петима от тях скъсаха и партийните си книжки.

На неколкократните опити на водещия да намери отговор на въпроса дали отцепниците ще се ориентират към нов политически проект,  Янков отговори, че ще останат да представляват идеите си в лявото политическо пространство.

В партията на Корнелия Нинова ръководството не се състои от социалисти. Тя вече не се ръководи от социалистически идеи. Останаха верните кариеристи, които ще дадат образа на новата партия - Партията на Корнелия Нинова, коментира бунтарят.

Независимият депутат допълни, че не иска да е част от разделението, което Нинова налага. Себе си и колегите си, които също напуснаха БСП той нарече "прогресивни социалисти", които не проявяват търпимост към политиката на Нинова в партията.

"Разбихме мита, че подкрепяме ГЕРБ. Никой от нас не е свързан и обременен с миналото. Всеки, който е свързан с приватизацията, трябва да отстъпи от политиката."

Красимир Янков открои три причини за напускането си: опорочен избор на председател и ръководство, променен облик на партията, която вече е еднолична и, защото като инакомислещ, е посочен за враг. Той поясни, че ръководството е направило отказ от европейска легитимация с неизбирането на Сергей Станишев в партийното ръководство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай