Шаламанов със смразяващо предупреждение! Русия може да нападне друга държава

Виждаме видима промяна в отбранителната политика на България, каза бившият министър

Шаламанов със смразяващо предупреждение! Русия може да нападне друга държава | StandartNews.com

Ако Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия, това означава Москва да нападне друга европейска държава до 3-7 години. Тази прогноза направи бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов в ефира на Нова телевизия.

Относно възможността да изпратим зенитни комплекси на Украйна, той заяви, че това не означава, че ние ще се оголим.

"Виждаме видима промяна в отбранителната политика на България. Досега не се говореше, като политическо решение, да поискаме противокорабни системи, за противовъздушна отбрана. Досега не се говореше да прегледаме състоянието на въоръжението и техниката”, заяви Шаламанов.

По думите му реално с тези действия участваме и в подготовката на украинските сили. Шаламанов акцентира, че НАТО за първи път е изготвила отбранителни планове и всичко, което не може да бъде използвано в тях, става с отпаднала необходимост.

„Това, което е необходимо на България, се предоставя по отбранителните планове на НАТО”, каза бившият министър. По думите му този тип решения са основният инструмент да се отвори и вратата за Шенген.

„2024 г. ще бъде изключително амбициозна и изпълнението на целите зависи от мобилизацията на помощта, включително и от България”, заяви Шаламанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Величко
преди 4 месеца

Велизарчо бе , изглежда теб те е изпуснала акушерката още при раждането и си паднал на главата си , затова си си малко чалнат ! Е , ти не си виновен за това , навярно акушерката е виновна ...

Откажи