Секретните документи! Даваме ли всички МиГ 29 на Украйна?

Скандалът се разраства

Секретните документи! Даваме ли всички МиГ 29 на Украйна? | StandartNews.com

Нов скандал с предоставянето на оръжие за Украйна подпали държавата.

България е обещала на Украйна да й даде всичките си изтребители МиГ-29, гръмна CNN, цитирайки един от изтеклите секретни документи от американското и натовското разузнаване, свързани с военните планове на Киев.

ВИЖ ОЩЕ: Секретните документи! МО проговори за изтребителите

В доклада се посочва, че на 23 февруари тази година България е изразила готовност да дари флота си от изтребители МиГ-29 на Украйна.

CNN пише, че това е "предизвикателство", защото би оставило страната ни без бойни самолети, които да изпълняват мисиите ѝ по охрана на въздушното пространство, докато не бъдат доставени произведените в САЩ F-16. Очаква се това да стане поне след година, пише Actualno.com.

ВИЖ ОЩЕ: Шефът на ЦРУ с мрачна прогноза. Става нещо в Украйна

В материала на американската медия няма други подробности относно България и военната й помощ за Украйна. Документите, част от които са с гриф "Строго секретно", се появиха на 6 април и съдържат подробности за плановете на САЩ и НАТО да помогнат за военната подготовката на Украйна. В тях има диаграми и подробности за доставките на оръжия, числеността на военните части и друга чувствителна информация. Няма обаче документи със специфична информация за бойни планове за украинската контраофанзива.

ВИЖ ОЩЕ: ЦРУ стресна света! Китай с нов ход към Русия

Пентагонът започна разследване, а украинските власти намекнаха, че документите, разпространени в руските канали и профили в "Телеграм" и Twitter, са направени на "Фотошоп".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай