Шефът на ЦРУ с мрачна прогноза. Става нещо в Украйна

САЩ обявиха, че Киев е в критична ситуация

Шефът на ЦРУ с мрачна прогноза. Става нещо в Украйна | StandartNews.com

САЩ обявиха, че Киев е в критична ситуация. На фона на най-мощното настъпление на руската армия, украинските войски загубиха предимството си в определени сектори на фронта, но до средата на пролетта украинската армия може да се окаже в много по-трудна ситуация, тъй като ситуацията на фронта в момента изобщо не е в полза на Киев, анализират чуждестранните агенции.

Според директора на ЦРУ на САЩ Уилям Бърнс следващите шест месеца ще бъдат "критични" за конфликта в Украйна, предаде БЛИЦ.

Най-тежката ситуация ще бъде през следващите 2-3 месеца и въоръжените сили на Украйна трябва да се готвят за сериозни загуби и изоставяне на териториите, които досега са били под техен контрол. Бърнс смята, че Русия ще започне интензивно да разрушава отбраната на украинската армия и заедно с „политическата умора“ Киев може да загуби няколко хиляди квадратни километра контролирана територия.

Западът смята, че ситуацията за Киев ще започне да се променя, след като въоръжените сили на Украйна получат първите батальони тежки танкове. Те ще започнат да пристигат в Украйна едва в края на февруари, но ще отнеме още около месец и половина за формирането на боеспособни части.

Съдейки по съобщенията от фронта, ситуацията за украинската армия е най-критична в района на Донецк. Едно от най-големите поражения за въоръжените сили на Украйна може да бъде загубата на Бахмут - тук руските сили вече са на по-малко от 1,5 километра от центъра на града. Освен всичко друго, много вероятно е през февруари руските войски да започнат да щурмуват Северск, Часов Яр и Константиновка, което ще изтласка главните сили на въоръжените сили на Украйна почти до границата на ДНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай