СДС: До 8 години затвор за търговия с вот

Излишъкът - в сребърния фонд, иначе го харчат за гласове, предупредиха сините

СДС: До 8 години затвор за търговия с вот | StandartNews.com

София

СДС поискаха купуването на гласове да се наказва със затвор от 1 до 8 години и с глоба от 50 до 200 хил. лв.  Сините искат предложение да важи и за тези, които склоняват към търговия с вот и които продават гласа си, обясни днес главният секретар на партията Пламен Радонов след заседание на синьото политбюро. Измененията в НК ще бъдат внесени утре в парламента.

От "Раковски" 134 изразиха още веднъж безпокойството си от купуването на гласове в Сандански. Радонов съобщи, че в Казанлък цената на един глас вече достигнала 200 лв.

Лидерът на СДС Пламен Юруков изрази още веднъж безпокойството на партията си от резките критики, които отправял Първанов към Станишев и правителството. Президентът признава, че правителство, което той създаде не може вече да управлява добре. По думите на Юруков обаче с тези изказвания в медиите държавният глава се превърнал от обединител на нацията в политически коментатор.

Първанов се опитва да сложи граница в БСП и да се окаже на страната на добрите в партията, но няма лошо и добро БСП, а партия, която се провали в управлението, обобщи Юруков.

Синият шеф покани още веднъж всички опозиционни партии да поставят подписите си, за да стартира процедура по импийчмънт на президента. Последният път няколко души от БНС и БНД отказаха да се подпишат и затова процедурата не стартира

Мартин Димитров от СДС предложи парите от излишъка в бюджета да отиват в сребърния фонд. Той ще внесе предложението в парламента също утре. Икономистът имал данни, че излишъкът за тази година ще бъде около 4-5 млрд.лв и вече планира къде да бъдат изхарчени. Той алармира, че ако средствата не отидат в сребърния фонд за увеличаване на пенсиите и намаляване на осигурителните вноски средствата ще бъдат изхарчени за купуване на гласове.


Нина Васильовска

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай