СДС каза защо не участва в протеста

Най-старата дясна партия иска коалиция с ГЕРБ за парламентарните избори

СДС каза защо не участва в протеста | StandartNews.com

Виждам олевяване при „Демократична България“. Не очаквайте от СДС да участва в протести, които ще върнат отново представителите на БСП, ДС и техните клонинги. За съжаление, гражданският процес е ляв, защото там са БСП, Мая Манолова, Татяна Дончева, Александър Томов, Румен Петков, Румен Радев. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в интервю за бТВ. Той подчерта, че няма как най-старата дясна партия да участва във връщането на левицата в управлението.

Христов върна лентата към 2008 г., когато ГЕРБ, СДС и ДСБ внесоха подписка с 1 058 000 подписа.  „Тогава премиерът Сергей Станишев слезе за 2 минути и каза „Здравейте, циркаджии“. Тогава БСП казваха, че са законно избрани и трябва да си изкарат мандата. Сега те искат управлението да си ходи. Над 1 млн. тогава не ги искаха, при Пламен Орешарски повече от 400 дни имаше протести, те не си отидоха. Нека да оценяваме събитията по един и същ начин“, каза Румен Христов. Според него протестите у нас трябва да бъдат чути, но са малобройни.

Христов коментира отношенията ГЕРБ – СДС. Председателят на СДС обясни, че неговата партия многократно е критикувала ГЕРБ за неща, които не са десни – например, политиката на ДДС, АЕЦ „Белене“ и държавните бензиностанции. От друга страна СДС подкрепя избора на американските изтребители F-16 Блок 70, чакалнята на еврозоната и бюджетният дефицит. За предстощите парламентарни избори СДС води разговори за евентуално коалиране с ГЕРБ. Двете партии се явиха заедно на европейските и на местните избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай