Съветници бламираха шеф с таен вот

Атакаджия махнат по предложение на ДПС

Съветници бламираха шеф с таен вот | StandartNews.com

Шумен

С тайно гласуване съветниците от местния парламент свалиха досегашния си зам.-председател Румен Русев. Вотът беше последна точка от днешната сесия и бе по искане на групата на ДПС.

Русев е областен лидер на „Атака”, но през последните месеци името му бе набъркано в педофилски скандал и партийни разногласия. 21 от общинските съветници са гласували  „за” освобождаването на Русев, 13- „против”, а 6 от местните парламентаристи са се въздържали.
Преди дни самият Русев заяви, че атаките срещу него са заради семейните му проблеми. Шуменският наместник на Волен Сидеров преживява тежък развод. Той е тъст на депутата от Атака Илиян Илиев, но двамата били в обтегнати отношения.
Русев не крие връзката си с общинска съветничка от „Атака”. Неформалната двойка обаче среща неодобрение сред местните атакисти, които обвиниха лидера си, че е сформирал семейна партийна централа.

Русев си навлече неодобрението и на съветниците от ДПС с внасянето за гласуване на декларация за признаването на Арменския геноцид. “Стигна се до тук заради декларацията и развода ми”, коментира сваленият зам.-шеф на Общински съвет - Шумен.

Биляна Веселинова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай