Сътрудничим си и с Румъния за мигрантите

Сътрудничим си и с Румъния за мигрантите  | StandartNews.com

Сътрудничим си с всички страни и най-вече с непосредствените съседи с цел запазване кооперативност и намиране на най-правилните и взаимно изгодни действия за цяла Европа. Това е гарантирал премиерът Бойко Борисов пред председателя на Камарата на депутатите на Румъния г-н Валериу Згоня. Двамата държавници се срещнаха днес в Министерски съвет, съобщава пресслужбата на кабинета. 

"Интензивният политически диалог се отразява изключително позитивно на сътрудничеството между България и Румъния. И двете страни имат сериозен принос за това отношенията ни да се развиват на основа на принципите на добросъседството, споделените европейски и евроатлантически ценности и взаимния интерес", изтъкна Борисов.

Премиерът отбеляза, че в последните години се запазва позитивната динамика на двустранните търговско-икономически отношения и е важно потенциалът им да продължи да се реализира. Той постави акцент и върху значението на инфраструктурните проекти с Румъния, както и върху работата по междусистемната газова връзка между България и Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай