САМО В СТАНДАРТ: Кого дърпа Цветанов в партията си

Бившите кметове на Благоевград и на Видин – Атанас Камбитов и Огнян Ценков, ще са заместниците на Цветанов

САМО В СТАНДАРТ: Кого дърпа Цветанов в партията си | StandartNews.com

Бившите кметове на Благоевград и на Видин – Атанас Камбитов и Огнян Ценков, ще са заместниците на Цветан Цветанов в новата му партия. Това съобщиха за „Стандарт” източници от ГЕРБ, които разказаха за обиколките на някогашната дясна ръка на Борисов из страната. Очаква се Евро-атлантическият център на Цветанов да прерасне в партия и да участва на следващите парламентарни избори. Това потвърди и самият Борисов, който в последния ден на май заяви: „И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана. Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден. Пожелавам му успех!”.

В интервю за „Панорама” в петък, 5 юни, Борисов директно обяви, че Цветанов се опитва да разбие ГЕРБ. "Колегата Цветанов направи, каквото можа за ГЕРБ. Сега прави, каквото може, за да разбива ГЕРБ. Желая му успех. Тамън хората ще видят кой е истински. Има една хубава притча за цар Соломон. Две жени се карали коя е истинската майка на едно дете. Цар Соломон извадил един нож и казал, че ще го разреже на две. Тогава истинската майка казала: "Вземи го ти", заяви премиерът.

Снимка от неформалната си среща с бившия градоначалник на Видин Огнян Ценков пусна Цветанов във фейсбук. На нея се вижда как Цветанов подарява на Ценков първото печатно копие на Годишния анализ на Евро-атлантическия център за сигурност “България и светът 2019”. В специален пост Цветанов благодари на Ценков за успешния мандат и показва как прави крос в Дунавската градина на Видин. Северозападният град в момента е най-горещата точка в ГЕРБ, след като миналия месец Ценков и още 47 негови колеги хвърлиха без мотиви оставките си от партията. Според ГЕРБери именно от Видин тръгва опитът на Цветанов да цепи партията.

За Камбитов се знае, че е един от най-верните приятели на Цветан Цветанов. Загубвайки местните избори той също напусна политическите си постове, остана редови член на партията и в момента избягва светлината на прожекторите. В ГЕРБ обаче твърдят, че помага на Цветанов за новата партия. Към нея се очаква да се влеят още двама провалили се на местния вот градоначалници – русенският Пламен Стоилов и ямболският Георги Славов.

В партията на Цветанов щял да участва и певецът Веселин Маринов. Двамата са семейни приятели от години. Слухове на жълтите павета дори направиха Маринов първи заместник на Цветанов в новата структура. Според запознати обаче по-вероятно било певецът да стане член на Цветановата партия, но да не заема пост, а да е неин вдъхновител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай