Сачева: Искат да унижат Борисов в парламента

Според нея гласуването на оставката на кабинета в парламента е било прибързано

Сачева: Искат да унижат Борисов в парламента | StandartNews.com

Това, което се случва в парламента, не е интерес към изслушването на Бойко Борисов по Плана за възстановяване. Целта е да бъде унижен Борисов, както и други членове на кабинета му. Това мнение изрази социалният министър в оставка Деница Сачева в интервю за бТВ.  Според нея Борисов не е бил надлежно призован в Народното събрание.  Не мисля, че дейността му е непрозрачна, а това че някой иска друга форма на контакт, е негово виждане", каза тя.

"Какви точно сме ние в кабинета? Ние сме министри в оставка и след като оставките са гласувани, може да се счита, че сме обикновени граждани", допълни Сачева.   Според нея приемането на оставката на кабинета е било прибързано. Конституционалистите Пламен Киров и Екатерина Михайлова обаче бяха категорични в неделя, че независимо от приетата оставка на МС, министрите са длъжни по конституция за изпълняват задълженията си до избор на ново правителство.

Припомняме, че в неделя Борисов заяви на брифинг, че възнамерява в сряда да отиде в парламента и да отговаря на депутатските въпроси, както бе задължен с решение на НС.

"Има време до сряда, Борисов ще прецени дали ще участва”, каза въпреки това Сачева. И допълни: „Няма нагласа за приемственост. Виждаме опозиция на инат”.

Сачева потвърди, че кандидат-премиерът на ГЕРБ е Даниел Митов, но отказа да съобщи имена на проектоминистри. Съставът на кабинета бил почти готов и ГЕРБ ще го обяви във вторник, когато след днешните консултации се очаква президентът Радев да връчи първия мандат за правителство на най-голямата група в НС – ГЕРБ. За себе си Сачева каза, че предпочита да работи в парламента. Тя намекна, че проф. Костадин Ангелов отново ще бъде предложен за здравен министър, но щяло да има и много нови лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай