Неделя,

Сачева и Марков се сдобрили

От: СТАНДАРТ -
Сачева и Марков се сдобрили
A
A
A

Деница Сачева и Георги Марков се сдобрили. Това съобщи социалният министър пред бТВ.

"Георги Марков е емоционален, не ме познава, впечатлил се е от мои изказвания през 2013 г. Изяснили сме си позициите с него. Нито аз му се сърдя, нито той има причина да се притеснява от мен", коментира Сачева. Неотдавна Георги Марков пусан гневен пост във фейсбук, който гласеше, че „с Харизанов и Сачева ГЕРБ е обречен".

Аз не правя нищо, което е различно от това, което мисля и говоря. Откакто съм в управлението на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което да се срамувам – нито в образованието, нито в социалната сфера, нито в полето на труда. Не правя компромис с принципите и съвестта си, категорична бе Деница Сачева.

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия имам достатъчно доказателства, че те са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката ", каза още Сачева. И даде примери: "Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си.".

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички