Неделя,

Русофилите у нас регистрираха политическа партия

От: Мартина Суботинова -
490
Русофилите у нас регистрираха политическа партия
A
A
A

Лидерът на българското национално движение „Русофили” Николай Малинов оглави политическа партия „Възраждане на Отечеството”, предаде БГНЕС.

Софийски градски съд внесе изменение в ръководството на политическа партия „Възраждане на Отечеството” и вписа официално Николай Малинов за неин председател, съобщи самият той в интервю за ТАСС.

„Неведнъж подчертавах, че обществено непартийното движение „Русофили” се нуждае от политическа подкрепа, която сега стана реалност. Сега у нас се появи партия, чиято цел е лозунгът „Европа и България са по-силни с Русия”. Ние се обявяваме за това България като независима и суверенна държава да има добри отношения с Русия”, подчерта Малинов.

Председателят на партия „Възраждане на Отечеството” информира, че е подал оставка от поста председател на движение „Русофили”, за да може то да запази своя надпартиен характер.

Организацията „Русофили” се ръководи от принципите за надпартийност и разчита на сътрудничеството в областта на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито либерално, затова не е случайно, че различни социологически проучвания показват, че около 80 % от българите се определят като русофили, каза Малинов.

Движението ще продължи да поставя в работата си акцент върху сътрудничеството с Русия в областта на културата, като се старае да поддържа баланс между обществено-политическата и културно-просветната дейност.

Партията ще решава собствени задачи, осигурявайки ефективност в работата на обществената организация, подчерта новият политически лидер.

Една от първите прояви на партия „Възраждане на Отечеството” е изявление във връзка с идеята за разполагане на допълнителен военен контингент на НАТО на територията на България.

„Допълнителното разполагане на чужди войски в България е поредната стъпка към превръщането на страната ни във фронтова държава. Разширяването на военния контингент в рамките на противодействието на Русия е заплаха за нашата национална сигурност”, се казва в позицията на партията. Според нея, всеки здравомислещ българин е наясно, че няма руска агресия спрямо България.

От партията на Малинов призовават България да не се използва от агресивни чуждестранни интереси и се обявяват против чуждите войски на територията на страната.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички