Румен Петков е оптимист за кабинет с Орешарски

Румен Петков е оптимист за кабинет с Орешарски | StandartNews.com

София. Румен Петков е оптимист за съставянето на правителство начело с Пламен Орешарски и широка подкрепа от парламента. Пред бТВ бившият червен депутат и вътрешен министър при тройната коалиция определи Орешарски като „изключителен човек", от когото няма по-подходящ за премиер в момента.

По думите на Петков тепърва ще се правят внушения, че правителство с участието на БСП, ДПС и Атака няма да успее. Според него обаче първата задача е избирането на ръководство на Народното събрание. Второ трябва да е ясна методиката на сформирането на кабинет, персоналните участници и програмните ангажименти. Ако тези ангажименти бъдат подкрепени от депутатите, според Петков подобен кабинет е напълно възможен.

Той определи предизборната кампания като изключително грозна. „Съумяхме да отвратим една част от разумните и интелигентни хора да не отидат до урните, от които загубиха и те, загубихме и ние, загуби и държавата. БСП не загуби, но и не спечели", каза Румен Петков. Той отхвърли обвиненията, че партията му е оказвала натиск върху прокуратурата. „Да се твърди, че Сергей Станишев е оказвал натиск срещу прокуратурата, той не би го направил като човек, да не говорим че от другата страна няма кой да се поддаде на натиск. Аз познавам г-н Борислав Сарафов, той не е човек, който ще стои някой да му нарежда какво да прави", обясни той.

Въпреки че се съгласи, че има редица съмнения за нарушения на изборния процес Петков добави, че според него касирането на изборите не е добро решение за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай