Румен Радев маха с пръст! Какво очаква тази вечер

Решения от коалиционния съвет

Румен Радев маха с пръст! Какво очаква тази вечер | StandartNews.com

Румен Радев отправи призив към правителството. "Очаквам коалиционният съвет тази вечер да следва постигнатите със консенсус и становище предложения от КСНС от януари. Да отстоява българския интерес и копенхагенските критерии за членство, които се базират много точно върху човешките права и недопускане на дискриминация. Ако всичко това се случи, ние по най-бързия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път", каза пред журналисти той, цитиран от Novini.bg.

"Надявам се, че заради фокуса на правителството върху външната политика, то няма да губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната. Очаквам устрема и енергията, които се влагат за решаване на проблемите на РСМ за нейния път към Европа, да се прилагат и по отношение на българските граждани, бедността и инфлацията", каза още държавният глава.

Той не даде конкретен отговор на въпроса дали ще свика КСНС по темата за Северна Македония, както и дали социалната политика и високите цени са повод за свикването на консултативния орган към президента.

Относно т.нар. български „Магнитски” Радев заяви: "Очевидното нежелание на Прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни закони и човешки права, за да се търси справедливост."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай