Румен Овчаров скастри ГЕРБ и ПП

Газът ще продължи да поскъпва, предупреди още бившият енергиен министър

Румен Овчаров скастри ГЕРБ и ПП | StandartNews.com

Според Румен Овчаров ГЕРБ се позаблуди от успешния избор на председател на НС и "решиха, че вече може да си позволят да влязат във властта през парадния вход". 

"Сбъркаха и високомерието им изигра лоша шега", коментира бившият енергиен министър в ефира на Нова нюз.

Той е на мнение, че ПП се намират във фазата, в която преди време бяха и ИТН – поставят ултиматуми с 50 депутати.

"Още по-тъжното е, че т.нар. псевдореволюционери от ПП и ДБ показаха, че техният модел не се различава по нищо от този на Борисов. Две партии, които не са научили нищо ново, се опитват с ултиматуми да решават въпросите в страната, така няма да стане. ПП вместо да поставят условия, да седнат и да помислят какво и как да подкрепят," коментира още Овчаров.

"Цялата тази обсесия на ПП и ДБ за частичното връщане на хартиената бюлетина ми изглежда малко странна. Защото партията, която най-много е губила от хартиени бюлетини, е БСП, а не "Промяната". Освен това машинното гласуване не се справи с купуването на гласове. Още се купува масово'', обясни той. По думите му няма причина БСП да гласува "за" ветото на президента относно промените в Изборния кодекс и да се откаже от хартиената бюлетина.

По темата с третия мандат Румен Овчаров смята, че най-добрият вариант е той да бъде даден на левицата.

"ГЕРБ не могат да се върнат в управлението, ако не направят някои отстъпки по отношение на правовата държава. ПП ще трябва да променят визията си за това какво искат да се случва в България, иначе вървят по пътя на ИТН", допълни Овчаров.

"Номинацията на Николай Павлов (за енергиен министър от проектокабинета на ГЕРБ) не беше случайна, изборът му бе съвсем правилен. Николай (Павлов) е титан в професионален план. Кирил Петков не случайно подскачаше, лъжеше брутално от парламентарната трибуна, но така си може човекът", каза още бившият енергиен министър.

Според него Павлов каза няколко неща, които "разбиват на пух и прах всички твърдения на ПП". "От 1 юли заради тях (ПП) дължим 180 млн. долара повече. Като добавим и парите за отказа от руските доставки, България само за трите месеца надплати около 580 млн. лева."

"България ще загуби около 1 млрд. от т.нар. „коалиция на войната”. Това е коалиция, която се опитва всячески да си осигури подкрепата на Запада. През април министърът на енергетиката разреши източване на 120 м.куб. от находището "Чирен". Нагнетяват ги през септември и октомври, когато цената на газа е над 300 лв./мегават час. Сега се точат нагнетените количества, които са четворно по-скъпи", предупреди Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай