РСМ отново дразни. Слави каза какво следва за България

България е там, където има и само един българин, заяви лидерът на ИТН

РСМ отново дразни. Слави каза какво следва за България | StandartNews.com

"Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон целта е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история. Които впрочем са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, освен герой?"

Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук.

"Гоненията срещу всичко българско в Северна Македония продължава с пълна сила. Дори след падането на българското вето, то придоби още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада", изтъкна Трифонов.

"Ако Европейския съюз все още държи на човешките ценности, които прокламира, трябва веднага да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за пореден път показа, че не е държава, достойна за съюз, където човешките права и правото за самоопределяне са основополагащи", заяви той.

"За България е ясно какво трябва да направи - първо, Външно министерство трябва да привика за обяснения извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония у нас. Второ, което е най-важно - след започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония", категоричен е лидерът на ИТН.

"България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука? Предстои да видим", заключи Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай