Росен Плевнелиев: Има проблем с подслушванията

Росен Плевнелиев: Има проблем с подслушванията | StandartNews.com

София.  Не само американските власти, ЕС, а и вътре в България съзнаваме, че имаме проблем. Това призна пред БГНЕС президентът на републиката Росен Плевнелиев. По повод критиките в доклада на държавния департамент за незаконните СРС-та, Плевнелиев уточни, че една част от решението на случващото се е да бъде посочен самият проблем.

Президентът е категоричен, че 42-рото НС ще работи по скандала с нерегламентираното подслушване в страната. Той уточни, че прокуратурата ще реши дали е имало определени предпоставки за СРС-тата. Ние ще се съобразим с тях, а служебното правителство ще направи каквото може да пренапише правилата вътре в МВР и в други институции., допълни Плевнелиев.

Пред БГНЕС президентът посочи още, че системата у нас не е перфектна, но важното е тя да бъде коригирана и всеки да се поучи от грешките си.

Очаквам конкретни данни, становища и заявявам, че, когато видим тези нередности, моментално ще реагираме и ще се съобразим и ще пренастроим механизмите за добро, отговори още Плевнелиев пред медии.

Плевнелиев изкритикува българските политици за това, че искат да блеснат с подобен скандал по време на предизборната кампания.Той бе категоричен, че всеки човек, не само политиците, трябва да бъде убеден, че не е подслушван.

Президентът обяви, че веднага след като бъде избран новия кабинет, той сам ще отиде, за да им припомни основните проблеми, по които да започнат да работят. Сред тях са  СРС-тата,  водната реформа, нереформирания сектор сигурност и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай