Режисьор с убийствен коментар за Радев

Сценарият бе кръв, категоричен бе Евгений Михайлов

Режисьор с убийствен коментар за Радев | StandartNews.com
  • Сценарият бе кръв, категоричен бе Евгений Михайлов

Жестока критика към президента Румен Радев отправи режисьорът Евгений Михайлов, който преди 30 години документира на тв лентата си репликата на Петър Младенов: Да дойдат танковете. Гледам с тъга, че след 30 години преходът, който започна с ченгета, явно трябва да завърши с ченгета. Вчера беше извършен погром срещу държавността! Беше воден целенасочено повече от месец от президента Румен Радев. Трябва да го е срам да погледне полицаите в очите. Беше изпълнено от Отровното трио, коментира Михайлов пред България он ер. Снощи протестиращите с часове подложиха полицаите на канонада от мощни бомбички, сигнални ракетни, павета, бутилки. 127 души бяха арестурани, 60 от които с криминални регистрации. 80 полицаи бяха ранени, някои от тях са в болница.

„Много от хората на площада не помнят 27 август 1990 година, когато беше инсцениран палежът на Партийния дом. Хората през януари 1997 г. не знаеха, че част от протеста е изпълнен от силоваци с камъни и павета. Вчера момчетата и момичетата не знаеха какво им се готви. Техните ръководители ги насъскваха в последните дни", каза още Михайлов. По думите му пред президентството са присъствали много хора, които е трябвало да си тръгнат засрамени, но не са го направили. "В България се прави безобразие! Има избори след няколко месеца. Спечелете избори. Не става по този безумен начин, това е престъпление към европейска България", настоя Михайлов в студиото на "България сутрин". Той е на мнение, че целта е била само една - да се пролее кръв.

"Тези момчета и момичета трябва да разберат, че са водени от опасни хора и че участват в опасен сценарий. Ако някой продължи да излиза от президентството с вдигнат юмрук, ако се вкарат елементи и отвън, вероятно протестът може да ескалира", подчерта режисьорът. За финал той отправи апел към ГЕРБ да поправят сериозно Конституцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай