Решено! Спират златния дъжд на общинарите

За кои бонуси става въпрос

Решено! Спират златния дъжд на общинарите | StandartNews.com

Над 720 милиона лв. от бюджета на община София са предвидени за инвестиции, съобщи столичният заместник-кмет по финанси и здравеопазване на Иван Василев.

След като бюджета на София за 2024 г. беше приет в събота, се установи, че кметът, председателят на Столичния общински съвет и общинските съветници са с 300% увеличение на заплатите.

"До момента е имало два вида съветници - такива, които получават 1 300 лв. и които получават над 4 000 лв.", посочи Иван Василев, като допълни, че се очаква възнагражденията на общинските съветници в бордовете да бъдат премахнати. С това решение става ясно, че няма да има по-привилегировани сред тях, допълни той.

За сравнение, в сектора на здравеопазването заплатите на медицинските сестри не търпят повишение, при шофьорите се наблюдава увеличение с 15%, а при артистите - с 20%.

"За нас е важно хората в столицата да получават достойно възнаграждение за труда си. Увеличихме заплатите в администрацията, в транспорта, в културата и в здравеопазването. Това са системно натрупвани проблеми, на които ние намирахме решение през последните месеци. И да, заплатите на общинския съвет и на кмета се вдигат, но това не се е случвало от десетилетие", заяви Василев пред нова.

По въпроса за размера на инвестициите в София той подчерта: "Това са над 40 детски градини, 2 многоетажни паркинга, продължаваме изграждането на ключови булеварди и връзките със Северната скоростна тангента."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Койчо
преди 4 седмици

уж щеше да взема 1лв. заплата ,а сега 300% увеличение?! Честито!!!После не лъжели!!! Алоу вие глупаците гласоподаватели се замислете малко!

Откажи