Решаваща седмица за реформаторите

Решаваща седмица за реформаторите | StandartNews.com

Тази седмица е решаваща за бъдещето на Реформаторския блок. Във вторник на Изпълнителен съвет на коалицията ще бъде даден окончателен отговор на загадката кой ще подпише анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ, а в неделя ДСБ трябва да каже остава ли в блока, или се втурва да прави алтернативен политически проект.

В края на февруари премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа анекса (наричан още меморандум и приложение), а малко преди това, след като близо два месеца активно участваха в преговорите по оформянето на документа, БЗНС и НПСД намекнаха, че няма да се включат. От ДБГ изразиха надежда, че БЗНС и НПСД ще ревизират решението си. "Надявам се анексът да бъде подписан от 5 от 6-те председатели на партии в РБ", коментира пред "Стандарт" зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев.

На 13 март пък ДСБ свиква най-висшия си форум - националното събрание. В зала 3 на НДК тъмносините ще се произнесат - ще последват ли лидера си Радан Кънев да излязат от блока в името на нова бъдеща коалиция с неясни контури, или ще изберат РБ. Ако не получи подкрепа, той ще подаде оставка. Активът на ДСБ е разделен и част от членовете са против излизането в опозиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай