Реформаторският блок с група в общинските съвети

Реформаторският блок с група в общинските съвети | StandartNews.com

Велико Търново. Реформаторският блок може да получи място в общинските съвети, каза председателят на СДС Божидар Лукарски във Велико Търново.

Идеята е възникнала спонтанно след среща с великотърновската структура на партията и общинските съветници от СДС Мирослав Трифонов и Камен Алексиев. Идеята ще бъда обсъдена на среща на всички политически формации от реформаторският блок във вторник вечерта, каза Трифонов. „Ако решението не се вземе с пълно единодушие, то нашата идея няма да се реализира. Но за нас е важно всички политически сили в блока да бъдат съгласни", заяви бившият областен председател на СДС Мирослав Трифонов.

Божидар Лукарски вече се е ангажирал да представи идеята на останалите политически сили от дясното обединение. "Вече имаме съгласието на председателя на ДСБ Радан Кънев", каза той. Според Лукарски общинарите в старата столица няма да са единствените в страната и идеята им ще бъде последвана от колегите им в други градове.

„СДС настоява за спешна оставка на правителството и скорошни предсрочни избори. Правителството прави опити да се "окопае с кадрови политики и назначения на всякакви нива. Сменят се не само ръководни кадри но дори и телефонистките по учрежденията", каза Лукарски.

На този етап присъединяването на ГЕРБ към Реформаторския блок не стояло на дневен ред, защото голяма част от политиките, провеждани от правителството на ГЕРБ в сферата на правораздаването, вътрешния ред и сигурността не отговаряли на вижданията на десните партии, според лидера на СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай