Реформаторите се стягат за предсрочни избори

Реформаторите се стягат за предсрочни избори | StandartNews.com

София. Реформаторите се стягат за предсрочни парламентарни избори преди европейските. Възможността за провеждането им е била една от темите, които сините са обсъждали на политически съвет днес. Редовният вот за Европарламента ще е през май 2014 г.

Готвим се за предсрочни парламентарни избори, каза Найден Зеленогорски от Движение "България на гражданите". По-рано през деня пък Светослав Малинов от ДСБ обяви, че тъмносините "имат усещане за предизборна ситуация".
Формирането на коалиция между партиите в Реформаторския блок е била основната тема на срещата.

До края на седмицата се очаква да има ново заседание, където да се дадат повече подробности около структурата на коалицията. Единият от въпросите, който трябва да се изчисти, е на какъв принцип ще се ръководи тя. Обсъждаме различни варианти - съпредседателство, ротационно управление, каза Зеленогорски. Ние сме за ротационно управление и консенсусно взимане на решенията, заяви Христо Панчугов от "Синьо Единство". Извън формирането на коалиция на блока засега остават "Зелените". Според шефа им Андрей Ковачев едва ли ще има промяна в позицията им и занапред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай