Реформатори и синдикати с общо виждане за монополите

Реформатори и синдикати с общо виждане за монополите | StandartNews.com

София. Вижданията на Реформаторски блок и КНСБ по отношение на борбата с монополите и корупцията са еднакви. Това стана ясно от срещата на представители на Блока и синдиката. На нея реформаторите представиха мерките си за икономическа стабилност на страната.

На срещата присъстваха Радан Кънев (ДСБ), Найден Зеленогорски (ДБГ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Пламен Антов (СДС) и Евгени Кънев от Гражданския съвет. Пламен Димитров пък представляваше КНСБ.

„Голяма част от предложените от нас мерки са сходни с вижданията на КНСБ. Различията обаче също са много важни, особено когато говорим за отношения дясно-център и синдикати. Това е сигурен знак, че и двете страни си вършат работата", заяви на пресконференция след края на разговорите Радан Кънев. Той обясни, че вижда различията между КНСБ и реформаторите в преразпределението на бюджетните разходи, осигурителните прагове и предлаганата от блока пенсионна реформа.

Никой не може да е толкова десен, за да е съгласен работниците да стоят без заплати или единствено изрядните данъкоплатци да стават жертва за сметка на неспособността на държавата да събира приходите си, каза още Кънев. "Когато обществото и икономиката нямат имунна система, не говорим за леви или десни мерки, имаме пациент на смъртно легло", добави още той.

Двете страни се договориха на следващата среща да бъдат обсъдени по-подробно мерките в социалната и пенсионната сфери. От КНСБ съобщиха, че очакват цялостната икономическа програма на блока преди предсрочните избори, които според тях, са неизбежни.

В понеделник от Реформаторски блок ще представят програмата си на Българската търговско промишлена палата и на Българската стопанска камара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай