Реди ли се българският кабинет в САЩ?

Това са налудничави слухове, проф. Йонко Мермерски

Реди ли се българският кабинет в САЩ? | StandartNews.com

Реди ли се българският кабинет в САЩ? Отговор на този въпрос даде САЩ проф. Йонко Мермерски. Той категорично опроверга слуховете у нас, че това е причината за посещението на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Съединените щати.

Налудничави са слуховете, че в САЩ ще се реди българско правителство, категоричен бе проф. Мермерски в предаването „Беновска пита” на Канал 3. Той отбеляза, че посещението на вицепремиера Каракачанов е напълно официално. Във вторник Красимир Каракачанов ще е на среща в Пентагона, а проф. Мермерски ще превежда. Той бе официалният преводач и на срещата Борисов – Тръмп в Белия дом.

По темата със заболяването на президента Тръмп Мермерски отново каза, че Доналд Тръмп е в болница, не заради състоянието си, а се взимат превантивни мерки. През последните 24 часа не е имал повишена температура.  Графикът му не е променен. Докторите смятат, че тежката фаза е премината и върви към бързо оздравяване.

 

Мермерски коментира и дебата между Байдън и Тръмп, който предизвика множество реакции в САЩ и по света. Той смята, че водещият на дебата е заел страна и Тръмп е трябвало да се бори и с него, и с Байдън. Хората в Америка са разделени и поляризирани, каза още професорът. 40% са твърдо за Тръмп, 40% са твърдо за Байдън, останалите се колебаят.  Според Мермерски програмата на демократите е съсредоточена в това да бъде свален Тръмп и нищо друго след това. Стилът на Тръмп дразни много хора, но той направи огромни по размах подобрения за САЩ, каза още проф. Йонко Мермерски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай