Драма в ПП-ДБ? Христо Иванов и Лорер отвърнаха на Борисов

Даниел Лорер призова да се запази добрия тон

Драма в ПП-ДБ? Христо Иванов и Лорер отвърнаха на Борисов | StandartNews.com

Христо Иванов и Даниел Лорер отвърнаха на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който намекна за противоречия в коалицията ПП-ДБ.

В коалиция ПП-ДБ няма разногласия, заяви съпредседателят на ДБ.

"Има ясно решение и това е всичко, което мога да коментирам, което ние подкрепяме. Разбирате ли, че това, което правим, е абсолютно на сериозно, защото всъщност тази страна трябва да има управление. Подобни размени на някакви абсолютно интригантски реплики, които... според мен трябваше да питате защо си позволява се кара на медиите, вместо да ме питате мен той какво бил казал той за моите чувства. Дайте да не се занимаваме с несериозни интриги", каза Иванов.

"Нашата коалиция се състои от четири или дори шест партии, така че различни мнения в нея не само че има, а те са и добре дошли. Ние ги ценим и държим на тях. По отношение на това дали господин Иванов държи ключа за намирането на решение, ние сме категорично против външни партии да всяват раздор и да се опитват да казват - ама този или онзи лидер е добър пък онзи е лош, този има ключ, другият има ключалка. И така трябва да се съберат заедно нещата, на коалиционен съвет, вътрешен, тези теми се дискутират, така че всички лидери взимат еднакво участие в тях", каза Даниел Лорер.

Той призова да се запази добрия тон и двете най-големи политически сили да подновят разговорите за законодателни и управленски приоритети. "Ситуацията стана изключително емоционална и аз искам да апелирам към всички политически сили да намалим градуса на чувствата и на емоцията, защото работим за България и нашата мисия е да излезем с работещо решение за всички. Аз се надявам, че тези разговори ще могат да се върнат отново в едно градивно русло."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай