Разнобой в БСП за постове в комисии (ОБЗОР)

Разнобой в БСП за постове в комисии (ОБЗОР) | StandartNews.com

София. Разнобой в БСП спря заседанието на парламента за половин час и остави половината от комисиите в Народното събрание непопълнени.

Изненадващо по време на дебатите Мая Манолова поиска прекъсване, а депутатите от левицата се събраха на спешна среща. Такава имаше и рано сутринта преди началото на пленарния ден. Съгласие по това кои депутати от БСП да влязат в комисиите обаче явно не бе постигнато. А някои от червените избраници коментираха ядосано в кулоарите, че председателят Михаил Миков взимал еднолично решенията, което предизвикало бунт сред депутатите от Столетницата. Най-ясно разнобоят проличал при гласуването на техен председател за икономическата комисия. Миков предложил Петър Кънев срещу кандидатурата на Румен Гечев, а вотът бил 18 на 14 за Кънев.

Така след края на срещата червените предложиха членове само за 12 от 22-те комисии. В петък, преди парламентарния контрол, трябва депутатите да гласуват и останалите 10 комисии, ако левите постигнат съгласие. "В БСП няма разцепление. Аз съм последният човек, който ще тръгне да цепи БСП, но процесите, които се случват трайно, не ме удовлетворяват.

Единственото, което бих си позволила да направя, е да изляза от ръководните органи на партията, но винаги - до последния си момент ще бъда социалист", заяви след спешната среща Мая Манолова. По думите й било крайно време вече БСП да се върне към демократичните процедури и всички позиции да стават чрез гласуване в парламентарната група по възможност чрез тайно гласуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай