Размразяването стана затопляне.Борисов обяви половин крачка до кабинет

Поиска партиите да дадат експерти

Размразяването стана затопляне.Борисов обяви половин крачка до кабинет | StandartNews.com

Размразените преговори за кабинет между ГЕРБ и „Продължаваме промяната” влязоха във фаза затопляне. Бившият премиер Бойко Борисов обяви, че кабинетът много близо.

Мария Габриел и Николай Денков са много близо до достигане на решение, но все пак докато всичко не договорят, нищо не е договорено, заяви Борисов пред медиите в парламентарните кулоари и допълни, че ГЕРБ няма да имат политически лица в правителството.

По отношение на състава на кабинета той продължи: „Партията на Промяната искат сами да си носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с „Да, България“ отговаряме на техните искания.“ Борисов вероятно има предвид, че ПП не е съгласна да допусне близки до ГЕРБ-СДС кадри на министерски постове. Както и че кандидат-министри, които са политици като съпредседателя на ПП Асен Василев, изглежда ще запазят постовете си.

„Много е тежко времето. Има да си взимат страшно отговорни решения. Не е по силите на една партия, но те имат високо самочувствие“, обобщи той, по адрес на ПП. Борисов препоръча и на другите политически сили да предложат експерти за бъдещия кабинет.

Днес се очакват нови разговори между Габриел и Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай