Размина се на косъм. Какво сполетя Васил Терзиев

Той направи първа копка на нова метростнация

Размина се на косъм. Какво сполетя Васил Терзиев | StandartNews.com

Столичният кмет Васил Терзиев почти падна в снега, докато хвърля бутилка с шампанско. Той направи първа копка на нова метростнация в близост до „Арена София“ и "София Тех парк". Терзиев се подхлъзна в момента, когато насочи празничната бутилка към лопата на багера. 

Ритуалът за чупене на бутилка в багер е въведен у нас от Бойко Борисов като столичен кмет, припомня "Гласове". Той прекрои ритуала „кораб - шампанско“ и за първи път разби бутилка пенливо вино в кофата на багер през декември 2008 г., преди първата копка за разширението на софийското метро - на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Ген. Столетов“.

Новата метростанция, началото на чието строителство Терезиев постави с подхлъзване, ще е част от шесткилометровото разширение на третата линия, на която ще има 6 станции. Очаква се то да бъде пуснато в началото на 2027 година и да се ползва от 75 000 души.

На събитието присъстваха кметът на София Васил Терзиев, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, директорът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев, областният управител на София Вяра Тодева, ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Бойко Благоев, общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

Разширението на третата линия е през кварталите “Гео Милев” и “Слатина” до “Цариградско шосе” и Окръжна болница. То е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции. Участъкът ще осигури връзка през центъра на “Младост 1” и “Цариградско шосе” със западните квартали “Овча купел” 1 и 2 и “Горна баня”, както и с другите две метролинии. Чрез тях жителите на източните квартали ще имат бърза връзка с Централна жп гара, летището и центъра. Очаква се участъкът през “Слатина” да е готов през втората половина на 2026 г.

Столичният кмет изрази надежда в четвъртък да бъде избран председател на Столичния общински съвет. "Предстои среща със Синя София. Работим, за да се отпушат нещата. Работата в администрацията върви. Разбирам нетърпението на софиянци да видят всичко работещо. Нашият екип ще го представим до края ан седмицата – ще представим назначените и номинациите", каза още той.

На въпрос за среща с ГЕРБ, Терзиев отговори: "Много е трудно да се направиш среща с някой, който не иска да се вижда с теб". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
ЖАНА
преди 2 месеца

ДА СЕ ЗАДАВИ ТЕРЗИЕВ ТОЗИ УНИКАЛЕН ИЗМЕКЯР КЛОУН ПРОДАЖНИК СЪЩИЯ ШАРЛАТАНИН КАТО КИРО.

Откажи
1111
преди 2 месеца

Така си е - търкулнало се гърнето и си намерило похлупака!!! Колко седмици трябва за минат, за да се разбере, че проблема е в Б.БОНЕВ. Никой в София го не ще!!!

Откажи
Мими
преди 2 месеца

Какви грозни думи от устата на жена,която все пак минава за "дама"!

Откажи
Stefan Savov
преди 2 месеца

Подхлъзнал се е и се е нанизал на анален плъгин? Какво може да се случи с един червен гейзер топкова

Откажи
Трезвомислещ
преди 2 месеца

Тоя си мисли, че всички са се подмокрили след неговия избор. Още малко и ще лъснат докрай неговите "умения". Добре че не си е счупил нещо.

Откажи
Чичохуй
преди 2 месеца

Охлюва може да си счупи...а голият охлюв какво?

Откажи