Разкритие. Защо Борисов бави битката за София

Горещото желание е да осигури защита на Йорданка Фандъкова

Разкритие. Защо Борисов бави битката за София | StandartNews.com

Бойко Борисов бави обявяването на кандидат-кмет на ГЕРБ за София, заради продължаващи пазарлъци с ПП-ДБ. Горещото желание на Борисов е да осигури защита на Йорданка Фандъкова и партията му срещу политически атаки и разследвания.

Затова бившият премиер искал да изтъргува столицата срещу обещание да се заметат кражбите. Това коментират пред Фрог нюз запознати с кухнята на разговорите по повод местния вот в София.

Подобни били пазарлъците и за Пловдив. Говори се, че за града под тепетата май вече имало обещание да не се вадят „кирливите ризи“ на предишната власт.

Специално за Фандъкова,  Борисов бил загрижен и заради собственото си спокойствие, защото той е човекът, когото кметицата е слушала за всичко.

Поради тази причина бе пусната в публичното пространство информацията за кандидатури на ГЕРБ, които да бъдат сериозен опонент на номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев – лица от IT сектора. Борисов щял да избира между Петър Иванов от “Гугъл България”, Любомир Минчев от “Телелинк” и упорито самопредлагащия се Георги Георгиев, който е силна фигура на ГЕРБ в сегашния Общински съвет.

Заговори се и за жена, която Борисов може да предложи за кандидат-кмет.

Не било ясно дали в сделката, която предлага Бойко Борисов влизат и министерски постове за периода след като Мария Габриел поеме премиерския пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай