Разкритие! Тошко Йорданов каза кой вади бухалките в България

Коментира и Гешев, както и ПП

Разкритие! Тошко Йорданов каза кой вади бухалките в България | StandartNews.com

Интересен коментар направи Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  в кулоарите на парламента за ситуацията с Иван Гешев, който днес скъса оставката си пред медиите.

"Решението на главния прокурор си е решение на главния прокурор. Изявлението на Иван Гешев показва, че българското общество знае, че има опит за политическа намеса в съдебната система", каза той.

Ако ИТН не бяха свалили ГЕРБ преди 2 години, това в момента нямаше да се случва, изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало, защото тези обвинения за скрити заплахи, които хвърчат в момента, са доказателство за това, че вече няма такова срастване на политическа власт със съдебна, допълни Йорданов.

"Не е тайна, че "Демократична България" има силно влияние в съдийската колегия и при нашето съвместно управление с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, а само за смяна на Иван Гешев. Сега прогледнаха и разбраха, че проблемът не е само в личността, а колко е вредно това, което се опитваха да направят Кирил Петков и Асен Василев - да заменят една съдебна бухалка със своя съдебна бухалка, това им беше целта.

Турбуленциите, които започват, се надявам да бъдат оздравителен процес и наистина съдебната, законодателната и изпълнителната власт най-накрая да станат независими", каза още Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай